Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 2
23 mars 2008
Får det va lite specialtandkräm?

En av mina första bloggposter handlade om valfriheten när det gäller tandkräm (Den är borta nu, eftersom den var hårdkodad och jag inte har orkat lägga in den i databasen). Jag menade att jag inte ville ha nån specialtandkräm, eftersom jag inte har några specialproblem med mina tänder. Men på marknaden måste de olika tandkrämstillverkarna konkurrera med varandra genom att överdriva sin tandkräms egenskaper. Allt blir "super" eller "extra" eller "special". Super Extra fluor whitening system formula. Varför skulle jag vilja ha nåt sånt på mina tänder? Jag har ju hellre rimliga mängder fluor och slipmedel på mina tänder, än supermycket.

Ineffektiviteten är ett stort problem som hänger samman med valfriheten. Som individ med fria val måste jag individuellt se igenom all marknadsföring. Jag måste ägna tre minuter åt att gå igenom alla tandkrämssorterna för att se vilken som passar mig bäst (och eftersom alla är special/super/mega, så är det inte så lätt). Jag måste gissa vad som är överdrifter och sedan välja en utifrån min gissning (inte utifrån någon pålitlig källa).

Det hade räckt med en sort för mig. En bra standardtandkräm, för oss med vanliga tänder. Sen förstås specialtandkrämer för de med problem, men det är ju inte dem som dagens "special"-tandkrämer riktar sig till.

Tråkigt säger du? Jag tycker inte det ska vara roligt att handla tandkräm. Den tiden det tar för mig att stå och ha roligt vid butikshyllan lägger jag hellre på något riktigt nöje.
Köa för bröd t.ex.

chlorodont


Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
8 kommentarer
Räv, 25 mars 2008: TPS.

Detta var en Pre-Emptive TPS (PETPS), utifall att jag stavar fel i resterande delen av kommentaren.

Räv, 25 mars 2008: Märk väl att detta är en ny kommentar och inte omfattas av den PETPS som verkat i en tidigare.

Själv använder jag PEPSODENT WHITE SYSTEM (det står även "FLOUR" ovanför det första E:et i "PEPSODENT", vilket jag antar är någon sorts kemi-notation jag glömt eftersom jag tyckte Kemi A sög).

"Synligt resultat på två veckor" är deras löfte, och detta styrks av en "Klinisk studie på fläckborttagning utförd på 76 försökspersoner." [Citation needed]. Jag har nog använt den i ett halvår nu och kan rapportera att jag är fulare än någonsin.

Den innehåller även 1,11% (0,145%F = 1450 ppm F) natriummonofluorofosfat. Nuff said.

Nu ska jag äta grus.
morka, 25 mars 2008: Jag kör med Coop:s. Förpackningen är jätteful och det står

"TANDKRÄM
Fluor
Mint"

på den.

Varhen, 27 mars 2008: En standardtandkräm är ju tråkigt! Tycker det är bra som det är nu...kanske inte all superduper å sånt, men att det finns många olika smaker att välja på!
Varhen, 27 mars 2008: Tycker du vi ska ha ett standardtvättmedel också? Och ett standarddiskmedel och en standardtvål. Eller varför inte ett standardbröd och ett standardkaffe. Och JA! En standardaffär! Det är ju kommunistiskt och bra!
vitkor, 27 mars 2008: Varhen: Ja, exakt!
Figge, 31 mars 2008: Om en tandkräm/ett diskmedel/en tvål/ett bröd etc är bäst, så verkar det ju vara ett väldigt slöseri med resurser och tid att tillverka en massa olika sorter som sedan måste konkurrera på artificiella grunder, istället för att vi alla koncentrerar oss på att tillverka något som är så bra som möjligt... ungefär som Viktor säger.
Varhen, 2 april 2008: Jo, men det vet ju varenda människa att alla inta kan tycka samma tandkräm/diskmedel/tvål/bröd är bäst. Alla människor har ju olika behov/smak.......................

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky