Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 3
17 juni 2008
Hemma igen efter Hultan

och föga överraskande har man liksom alla andra ådragit sig de typiska post-festivala symptomen i form av förkylning, feber och allmän slitenhet och sjuka. Men eftersom jag hade räknat med det deppar jag inte, utan väntar ut friskheten, och vilar mig i form till missommarbläckan på fredag.

Det är inte allmänt accepterat i mina vanliga hippa pop/rock-kretsar att åka på Hultsfred, eftersom det är en alldeles för mainstream (ja, det är väl ett adjektiv?) festival. Dessutom är den på väg utför eftersom line-uppen är sämre för varje år. Men fortfarande kvarstår det faktum att vill man ha en redig festival med ordentlig festivalstämning ligger den fortfarande i topplacering.

hultan 08

Min definition av en bra festival är (har blivit med åren) en bra camping, bra umgänge, mycket folk, en del bra band och ett riktigt bra camp. Därför är det viktigare för mig att åka med ett bra gäng än att banden är i toppklass. I år var det rekordfå band jag verkligen ville se, men det så kallade stilen-gänget som jag byggt camp med de senaste årens festivaler vägde som vanligt upp de nackdelarna. Ett skönt gäng under en välsurrad presenning är viktigare än att se många bra artister. Eller som de första killarna vi sprang på när vi klev ut ur bilen uttryckte det: "Supa, knulla, slåss! Kanske se ett band!"

hultan 08

Trenden pekar just nu mot att de så kallade stadsfestivalerna som poppar upp som svampar i pizzaslicen "snor" alla bra band. Och det är verkligen sjukt bra band på stadsfestivalerna i år. Men jag åker inte på dom, eftersom jag inte tror att man riktigt kan tillgodogöra sig så många bra artister på en och samma gång. Åtminstone inte om man ska kunnna upprätthålla en mysig festivalfylla samtidigt. För festival för mig är till största delen att hänga på campingen. Dessutom är sannolikheten rätt hög, att det blir ångestfyllda schemakrocksprioriteringar om trettio riktigt bra artister spelar på tre dagar.

hultan 08

Jag fick för övrigt den glädjande nyheten av mina festivalkollegor att jag hade sett The Strokes på Hultsfred 2006 när jag var där. Det hade jag ingen aning om så då blev jag riktigt glad eftersom jag alltid velat se dom!

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
5 kommentarer
Jonatan, 17 juni 2008: Du får väl ordna en rydsfestival med camping på fotbolssplanerna. Jag och Katja kan uppträda med Guitar Hero.
Räv, 18 juni 2008: För mycket att läsa! Jag har ont i ögonen
kj, 18 juni 2008: Intressant det här med att stadsfestivalerna anses vara så alternativa när de drivs av ett vinstdrivande multinationellt företag (Live Nation äger nu 100% av Luger).
mhm, 22 juni 2008: Det är väl inte det att hultsfred är mainstream som är problemet, snarare att medelåldern sjunker (eller att man själv blir äldre?) för varje år?
vitkor, 25 juni 2008: det också. Det är ju rätt så mainstream att vara ung...

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky