Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 4
27 juni 2008
Ett ord som får mig att rysa

och känna mig hopplöst otrygg i mitt hemland:

"Homeland Security"

(Ok, det är två ord på engelska)

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
9 kommentarer
Räv, 27 juni 2008: Ja lite läskigt är det allt, här är ett ord som får mig att rysa: "Rödstrumpa"
morka, 27 juni 2008: En klassiker, "Spöken"
Figge, 28 juni 2008: Jag läste http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=798342 häromdagen, och fastnade för stycket

"Vita huset reagerade snabbt på beskedet. Så länge inte nya problem tillstöter utlovar president Bush som belöning att USA tar bort en del ekonomiska sanktioner och inom 45 dagar stryker Nordkorea från listan över länder som anklagas för att sponsra terrorism." (mina <i>-taggar)

Nordkoreas sponsring av terrorism bestod alltså inte av att man sponsrade terrorister, utan att man inte hade dokumenterat sina kärnvapen för USA?
sovtroll, 28 juni 2008: Figge> Jag tror snarare att det var IAEA, även om det ligger i linje med USA:s intressen. Det är ju sällan populärt med nya kärnvapenmakter, men kärnvapenmakter som döljer sin verksamhet och sedan redovisar den brukar få komma in från kylan. Exempelvis Indien och Kina.

Viktor> Homeland Security är ju som svenska försvarsmakten. Vad är det för märkligt med det?

Figge, 28 juni 2008: sovtroll> Det är ju bra i sig, men det jag försökte peka på var att det åtminstone enligt DN finns en lista över terroristsponsrare, som i själva verket mest verkar vara en lista över länder man ogillar i allmänhet. Ungefär som om du är skyldig mig pengar, och sen får jag dem, och då lovar jag att stryka dig från listan över män som anklagas för att slå sin fru.
sovtroll, 28 juni 2008: Figge> Jag förstår din logik, men jag tror slutledningen bygger på felaktiga premisser. Detta eftersom USA m.fl. menade att Nordkorea kunde vara en potentiell leverantör till terrorister och så vidare, men visst deras argument spretar.
vitkor, 28 juni 2008: USA vill ju även lägga till Venezuela på den terroristlistan. Varför? För att Chavez flyger över fattiga peruaner dit och ger dem gratis ögonoperationer, i programet Misión Milagro, som gett 400 000 fattiga latinamerikaner synen på nytt.

Figge: Kul att höra från dig igen!

Hannes: Nja, Department of Homeland Security är lite vidrigare än svenska försvarmakten. [http://www.dhs.gov/xinfoshare/programs/Copy_of_p|Den här roliga alert-nivån] kommer aldrig bli grön.
Figge, 28 juni 2008: Jag tror jag hittade listan: http://www.state.gov/s/ct/rls/crt/2007/103711.ht . Där kan man bland annat läsa att Nordkorea inte sponsrat terrorism på mer än 20 år (sedan 1987) och att Kuba sponsrar terrorister genom att inte hålla med USA, samt att låta bli att aktivt jaga terrorister (personligen sponsrar alla vi alltså också, eftersom jag antar att ingen av oss fångat en enda taliban i år).
vitkor, 30 juni 2008: jag fångade en, men han slank ur spaden. lika glad för det är jag, men gladast är nog bin laden.

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky