Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 5
20 mars 2009
Jag var på kravall idag

, en ganska speciell kravall eftersom den var på [hg], men det är en sak som upprör mig.

Jag träffade ett antal festerister där.

CC har sen något år tillbaka utvecklat en vana att inte ha på sig frack på studentfester, såsom exempelvis kravaller. Denna nyskapade vana, som jag vägrar kalla tradition, har jag antagit härröra ur att de har haft problem med att få tag i frackar; problem som har dröjt sig kvar långt in i verksamhetsåret.

Kvällens erfarenheter pekar dock mot en annan anledning.

Enligt de festerister jag talat med under kvällen (åtminsone D-group och VI-ling) så använder de inte frack eftersom "det bara är pateter som använder frack".

Deras inställning chockade mig. Jag måste därför klargöra min uppfattning i frågan, som jag anser vara baserad på sann tradition och sunt förnuft.

Festerister tillhörande frackbärande festerier, så som CC, D-group, VI-ling, Bi-6, Y6, FM, Medsex, osv, har frack ingående i sin officiella klädsel. Vid finare tillställningar kanske de byter ut hängslebyxorna mot finare paltor, men fracken förblir. När de blir pateter målar/trycker de ett ryggtryck på fracken, som distingerar dem från aktuella festerister, och visar vilket år de tillhör.

För det förekommer att pateter bär frack. Detta sker i synnerhet vid arrangemang av en viss sektion då sektionens pateter är inbjudna att representera just pateterna, och kommer klädda i sin patetutstyrsel, som ofta innebär rock eller frack med tryck. Att pateter bär frack vid andra tillfällen förekommer ( bl.a. jag själv gör det), men det är endast för att pateterna saknar sin tid som riktiga festerister.

Att ha rätten att bära frack är underbart. Fracken är ett väldigt bra plagg. Framförallt blir man väldigt stilig i den och får alla brudar. Att avstå från sin rätt som festerist att bära frack är naturligtvis accepterat, men väldigt korkat. Att avstå från den status det innebär, och istället se ut som en snickare eller super mario iklädd endast hängslebyxor, är så klart upp till individen, men att inte inse fördelarna är verkligen tokigt.

Det var vad jag ville säga om frackbärande. Att nya regler eller "traditioner" kan myntas och fastställas väldigt fort, är detta ett exempel på.

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
7 kommentarer
Hannes, 20 mars 2009: Hur går det egentligen med revolutionen?
vitkor, 20 mars 2009: Shit, skrev jag det här när jag kom hem inatt... just nu kan jag knappt formulera en mening. Examinatorsmöte om en timma... Vattttteen!
KJ, 20 mars 2009: Haha du får låsa bloggen på nätterna. Inga fler inlägg efter 01:00!
Hannes, 20 mars 2009: Vad tror ni egentliga att anledningen till att myndigheter stänger sina sidor på nätterna för "underhåll" är? :p
Hannes, 20 mars 2009: Skrevs den där kryptiska ordlistan också på fyllan?
Adam, 20 mars 2009: Patetr e fula va
Pappa, 21 mars 2009: Vad du börjar bli borglig min son. Vi gillar snickare & målare, särskilt nu när vi renoverar

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky