Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 6
31 maj 2009
Tänkte skriva om spotify

men har inte riktigt tid, så jag skriver detta lite kort.

Spotify suger.

Okej, det har en del uppenbara fördelar. Men det är förvånansvärt dåligt.

Framförallt när det gäller gränssnittet (tänker inte lista detaljerna här just nu). Kan förstå att det är svårt att få allt rätt från början. Men nu har det sett likadant ut i snart ett år! En produkt som Spotify måste vara med och våga förbättra sig. En gammal produkt som Word kan inte byta gränssnitt från en dag till en annan. Men Spotify är fortfarande beta, får massa nya användare varje dag, och har en ung och målgrupp som inte har ett konservativt synsätt på användandet av sådana här produkter. Således finns det goda möjligheter att förbättra sig. Men det gör man inte. Varför?

spotify

Min andra kritik går ut på att den här typen av lösningar delvis tar bort debatten om fildelningsfrågan. Helt klart gjöt Spotify olja på de stormande vågorna kring Pirate bay och upphovsrätten, och fick båda läger att lugna ner sig en smula. Men det är ingen perfekt lösning. Debatten måste gå vidare! Frågan om immaterialrätt och upphovsrätt kvarstår. När det gäller artisternas betalning fick vi ytterligare ett led som gör anspråk på att göra vinst på det artisterna producerar.

Det finns ännu fler saker att diskutera (exempelvis bättre lösningar), men det hinner jag inte just nu.


Ok, lite bug-dropping på begäran av mig själv:

Om man skriver i sökfältet, samtidigt som en ny reklambanner poppar upp, försvinner fokus från sökfältet, så det man skriver inte tar.

Om man markerar det som står i sökfältet från höger, för att exempelvis byta ut slutet, så blir markeringen inverterad, antagligen eftersom dom utgår från att alla markerar från vänster.

De kan inte hålla isär artister med samma namn.

Klickar man på en spotifylänk som nån har skickat börjar den låten spela direkt och ersätter det man just spelade, innan man ens har hunnit fatta vad det var för nytt.

När man klickar på en spotifylänk kommer man till en hemsida där det skulle kunna stå vad länker pekar mot, innan man själv får välja att börja spela det.

Sättet att ordna med spelkön och spellistor är värdelöst.

Radiofunktionen suger. Exempelvis om man filtrerar ut musik från "The 00's" får man massa elvis och beatles eftersom det har släppts nya samlingsskivor med dem.

Man kan inte söka på spellistor.

Shufflefunktionen funkar inte om du har köat grejer, och du kan inte "spela från" flera listor eller uppsökta artister samtidigt.

Mm.

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
1 kommentarer
Jonas, 2 juni 2009: Vi får skriva en egen, som inte suger! Synd bara att man måste har premiumkonto för att få tillgång till api :(

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky