Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 1 Borgerligt 12
21 september 2010
Mediekampen fortgår!

DN slår upp en debattartikel stort, med rubriken "Var tredje S-väljare bytte block på grund av Ohly"

Ccitatet återfinns inte i texten. Det framgår dock att 32% av de s-väljare som bytte block i valet tydligen inte tyckte om vänsterpartiet. Det är alltså 32% av 8% av s-väljarna 2006. Dvs 1% av befolkningen, eller 2,5% av s-väljarna 2006. Inte "var tredje s-väljare".

Och det påstås också vara "intressant" att 64% tycker att socialdemokraterna "inte representerar mig och min livssituation". Nej, men det var 66,9% som inte röstade på dom så det var väl inte så oväntat eller?

Artikeln kommer inte helt oväntat från det borgerliga opinionsinstitutet United Minds, och därför kan man hitta att "hela 45 procent [av väljarna höll med om] att Socialdemokraterna har givit Vänstern för stort inflytande över politiken. 44 procent säger detsamma om Miljöpartiet". Av väljarna alltså. Inte av s-väljarna.

Jaja, inte så viktigt kanske, men när folk bara ser en rubrik "Var tredje S-väljare bytte block på grund av Ohly" påverkar det så klart helhetsbilden.

Edit: dagens arena har också uppmärksammat detta.

Och Sveriges offiella internationella nyhetssida, sweden.se, skriver om familjemannen Reinfeldt som fick återfått förtroende av Svenska folket som han tar hand som så väl. här. Påstås dessutom att han vann. Knappast sant.

Edit: tror de redigerat den lite nu sen jag klagade

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
0 kommentarer

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky