Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 11
6 oktober 2010
Sitter och stör mig på Googles gränssnitt.

Ja, det blir lite gnällposter idag.

Gmail har en ny feature, "priority inbox", där du kan få mailen i inboxen/startsidan i olika fält, exempelvis först alla olästa "viktiga", sen alla stjärnmarkerade, och sen resten. Google-filter avgör vad som är "viktiga" mail, och du markerar med stjärna de som behöver åtgärd.

Det är en bra feature.

Men om du skulle få svar i en mailtråd som du stjärnmarkerat hamnar den inte bland viktiga olästa. Inte heller överst av de stjärnmarkerade. Utan kvar på plats där mailet du stjärnmarkerade låg. Dvs väldigt svårt att hitta, trots att detta borde vara de viktigaste mailen. Så mycket för den prioriteringsinboxen.


En annnan dålig google-feature är att det nu påstås gå att hantera multipla inloggningar. Googles single-signon gör det ju väldigt jobbigt idag om du har olika konton på säg gmail, youtube, adsense eller documents. För att logga in på den ena måste du logga ut från alla de andra.

Men deras nya flerinloggningssystem fungerar bara på vissa av tjänsterna, samt att du måste aktivera det separat för alla konton, samt den lilla detaljen att det inte fungerar. De flesta gångerna går det inte att växla konton alls, och efter någon kvarts frustration tvingas man logga ut från alla konton i alla fall.

Nu har jag gnällt klart. Dags för kaffe.

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
0 kommentarer

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky