Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 3
16 februari 2011
Vi har byggt upp vårt samhälle

kring en princip. Marknadsprincipen.

Tanken är att grunddrivkraften skall vara den ekonomiska, att viljan att tjäna pengar ska få samhället att drivas.

Ingen annan. Om vi tycker att detta leder i fel riktning ska vi kunna reglera möjligheterna att tjäna pengar i vissa riktningar. Det är dock ganska svårstyrt.

Det är därför läkemedelsindustrins mål bara indirekt är att skapa läkemedel som hjälper folk. Huvudmålet är att tjäna pengar. Att manövrera ut en konkurrent är viktigare än att bota en patient.

Det är därför vi tillverkar läkemedel, som ska bota folk, i låglönelandet Indien, där utsläpp från fabrikerna går rakt ut i vattnet och skapar nya sjukdomar.

Och Läkemedelsverkets miljöchef (de som ska stå för den potentiella regleringen) tycker det är helt okej att tillverkningsförutsättningarna skyddas av sekretess så att konsumenterna inte kan veta var deras läkemedel tillverkas.

Där branschföreträdaren från läkemedelsindustrin säger samma sak som representanten från Läkemedelsverket. Vi kan inte göra någonting åt saken, för det skulle snedvrida konkurrensen. Vi måste vänta tills alla är med på samma sak. Och det tar tid. Och hinner förhoppningsvis glömmas bort innan dess.

Jag skrev om vapenindustrin förra veckan.

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
0 kommentarer

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky