Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 1 Borgerligt 5
14 april 2011
Hejdå Spotify!

"As of May 1st, [Spotify Free/Open users] will be able to play each track for free up to a total of 5 times. Additionally, total listening time for free users will be limited to 10 hours per month" meddelar Spotify.

spotify

Redan tidigare var den knappt värd att använda gratis. Bristen på öppenhet och den låga ljudkvalitén i gratisversionen är några av problemen.

Framförallt försvinner ju deras community-bas, det här med att man kan tipsa och länka till spotifylåtar och räkna med att "alla" ska kunna använda länken. Nu måste man ju börja länka nån annanstans.

emmaboda spotify

Argumentet att 49-99 kr i månaden inte är så mkt pengar håller inte. Jag tänker inte börja betala för Spotify. Dels är det principen, dels tycker jag deras tjänst inte är tillräckligt bra. OM jag vill betala för musik gör jag det hellre till artisterna än till Spotify och skivbolagen.

Jag vill inte stödja Spotify. Jag tycker inte att deras lösning är en bra lösning på hela "problemet" kring musikindustrin, och vill inte hjälpa till att bygga in oss i den med mitt ekonomiska bidrag.

Spotify är bara ett sätt för skivbolagen, som inte fyller nån funktion längre, att upprätthålla sin oberättigade existens och tjäna pengar som kunde användas mycket bättre. Jag säger absolut inte att piratande är lösningen, men Spotify upprätthåller ett status quo i fildelningsdebatten, där vi skulle tjäna på att gå framåt. De förtjänar inte mina pengar.

Skivbolagen borde anlitas för sina tjänster av artisterna, och inte tvärtom.

Jag vet inte vad som är bästa alternativen just nu, förutom webbströmmar som soundcloud, men jag skulle gärna se en utveckling mot antingen open-source-spotify, där alla kan ladda upp sin musik (som myspace fast bättre), eller vänsterns förslag om digitala bibliotek (se digitalabibliotek.se)

(mina argument, något redigerade från diskussion i frågan på facebook)

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
0 kommentarer

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky