Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 2
4 juli 2007
"Firefox 2.0

delivers helpful new features to make your online experience more productive"

My ass...
Uppgraderade efter att envist hållt kvar vid ettan till tvåan efter mycket tjat.

Nu har flikarna en minibredd, och när man har för många öppna tvingas man skrolla med nåra jävla pilknappar för att komma åt dom.
Har man läst ett gram usability vet man varför man blir så vansinningt irriterad på sånt.
Jag har alltid minst 20 flikar öppna i firefox. Flikar är guld när det gäller usability - man får en bra överblick, och det tar endast ett klick att med fullständig kontroll byta till någon annan flik.
Standard-beteende när ett flikfält blir för brett verkar dock vara att sätta pilar i kanterna, så man får skrolla i flikraden. Helt plötsligt har alla fördelarna försvunnit - för nu har du helt plötsligt ingen överblick alls, och det tar en jävla massa klick att byta flik!

En bättre lösning då? Det finns ingen perfekt lösning på problemet, men i Firefox 1 blev flikarna smalare, så överblicken delvis försvann (hjälptes dock delvis av de fantastiska favikonerna), medan klickbehovet var fortsatt lågt.
En annan lösning, som bibehåller fördelarna, men inför en ny nackdel i form av mer platsåtgång, är att utöka flikfältet till fler rader.

PS. Hittar inte inställningen för auto-nedskalning av stora bilder heller. Var tar man bort det? DS.

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
4 kommentarer
Gustav, 4 juli 2007: Och här kommer det på svenska!

Med tillägget Tab Mix Plus kan du förutom en drös andra saker välja att "När flikar inte får plats, visa: Fler-radig" samt sätt intervall för hur breda flikarna får vara i pixlar. Om det verkar värt att kolla upp se https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1

Fullösning för att avaktivera automatisk storleksändring av bilder i FF2 är att skriva "about:config" i adressfältet, leta upp "browser.enable_automatic_image_resizing" och dubbelklicka så värdet ändras till "False".
blåregn, 4 juli 2007: Kör Opera istället då ;-)
vitkor, 5 juli 2007: Hallå! Jag är kvinna! Jag vill inte att ni ska komma med jobbiga lösningsförslag - ni ska säga "Ja fyfaan, vi håller med! Det är synd om dig och Firefox är elaka!".
Om nu inte den lösningen jag ville ha fanns, dvs att det fanns inställningar (utan plugins) för det jag ville ha.
/M, 5 juli 2007: Ja fyfaan, vi håller med! Det är synd om dig och Firefox är elaka!
Prova annars:
about:config ->
browser.tabs.tabMinWidth = 50
så blir det som i firefox 1.

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky