Blogg

Uppdateras ibland när andan faller på.

Feed

En RSS-feed finns här.

Vänster 0 Borgerligt 1
19 november 2007
Betala för gammal ost

När jag var liten var jag inte så förtjust i ost. I min familj åt vi dock alltid mackor till frukost och kvällsmat, så efter ett antal år hade jag lärt mig att en skiva ost på brödet kan vara ganska gott. Lagom till jag flyttade hemifrån hade jag börjat tycka riktigt bra om detta gula pålägg, vilket inte var så smart eftersom ost är riktigt dyrt. Till och med den billigaste sorten, den smaklösa geggiga holländska Goudan som man lärt sig undvika kostade ju runt 49 kr kilot. Vill man ha nåt som smakar mer än plasten den är förpackad i kom man ju upp i priser motrsvarande de för rent kött.

Simon och jag upptäckte under våra ostkake-experiment i somras, att ystning av mjölk inte är så komplicerat, och planerna på egen osttillverkning väcktes. Dock är det nog väldigt svårt att få det bra, finns många hinder på vägen mot en perfekt kultiverad ostbit.

Nu, nyss kommen från hemköp, med offullbordad ostinköpsplan, är frågan het igen. Ostpriserna har nämligen höjts långt över rimlighetsgränsen. Den prisnedsatta osten kostade 79 kr kilot, och nåt liknande eller mer än så fick man ge för den vanliga ful-osten.

Dags att som fattig student vänja sig vid att stava kost utan ost, och gå och handla nåra flaskor löpe på apoteket.

Klassificera: Vänster Vänster Borgerligt Borgerligt
1 kommentarer
sovtroll, 20 november 2007: Äsch du är bara snål! Men om du ska göra ost så gör färskost, det är lätt att få bra och gott!

Kommentera

Namn: Spam? ja/nej

rocky